Дока-Текстил ДОО е основата во 2009 година од Тони Пандев, сегашниот менаџер. Во тоа време со само 30 машини и 50 вработени компанијата успешно работеше во производство на текстилни производи за домашниот и странскиот пазар.

Со години компанијата се соочува со многу пречки во работењето за да може да се задржи континуирано работење и постојан пласман за своите производи. Благодарение на успешното менаџирање и посветените работници компанијата ги надмина сите проблеми и успешно работи на конкурентниот пазар.

Потребните на добавувачите почнаа да се зголемуваат секоја година и притоа Дока-Текстил инвестираше во надоградување на своите капацитети за производство. Една од најголемите инвестиции е изградбата на две фабрики кои што ги исполнуваат потребните Европски Стандарди за текстилната индустрија. Тие се лоцирани во Индустриска зона с.Раброво, општина Валандово. Аеродромот и пристаништето во Грција се на оддалеченост од само 90 километри од компанијата што им овозможува на своите добавувачи добра соработка.

Во последните неколку години компанијата е контролирана за своето работење од страна на странски компании и притоа има добиено ISO9001 стандард како и BSCI позитивен извештај којшто континуирано се надоградува на секои две години.

Компанијата има 180 вработени и целосно опремен синџир на работа од кроење до пакување на готов производ. Дневно производство се движи од 2.000 до 4.000 парчиња, зависно од моделот.

Дока-Текстил е одговорна компанија којашто може да се соочи со сите предизвици кои што можат да се појават во иднината. Секоја нарачка е навремено завршена со најдобар квалитет на изработка. Дока-Текстил со сите свои клиенти има долгогодишна соработка и притоа е спремна да се надоградува и менува со сите идни барања и потреби.

Dokatextil DOO is established in 2009 by Mr. Toni Pandev, the current manager. At that time with only 30 machines and 50 employees the company successfully operated in the field of production of women wear knitwear, both for domestic and for the foreign market.

For years Dokatextil is facing operational difficulties, establishing permanent and consistent placement of the products, but due to the hard work and persistence of the managing team and the devoted employers, the company managed to surpass all problems and survive on the competitive market.

Through the years the needs of the suppliers started to increase so Dokatextil invested in upgrading the capacities. Some of the largest and lucrative investments are two factories which fulfill all required European standards for the textile industry. They are located in the industrial area Rabrovo (municipality Valandovo) in very close proximity to Bulgaria and Greece. The airport and the Thessaloniki port are only 90 km away which provide the suppliers more possibilities to cooperate.

The company has been audited several times in the past years from foreign companies and has received many times positive BSCI audit report which is continuously upgraded every two years and also has ISO9001 standard.

Nowadays, Dokatextil is a large company with 180 employees and fully equipped chain of work with daily production of 2000-4000 pieces of products.

Dokatextil is a reliable company who can face all new challenges that will appear in future. Every order has been finished on time with the best quality of the workmanship. Dokatextil is creating and cultivating long-term relationships with all her clients and responding immediately to their changing needs. Dokatextil can achieve complete customer satisfaction by improving the services continuously.

Doka Textil

  • ADD.  Marshal Tito bb, Josifovo 2462, Valandovo, RM
  • TEL.  +389 78 287 384
  • MAIL. contact@dokatextil.mk

Ние користиме колачиња (cookies) на нашата веб-страница. Некои од нив се од суштинско значење за работата на страницата, додека други ни помагаат да ја подобриме оваа страница и корисничкото искуство (колачиња за следење). Можете сами да одлучите дали сакате да дозволите колачиња или не. Забележете дека ако ги одбиете, можеби нема да можете да ги користите сите функционалности на страницата.